Search form

Philips 22RL798 Antoinette Transworld de Luxe radio

Blofeld luistert naar een Philips L6X38 T Transworld de Luxe Antoinette radio
Blofeld luistert naar een Philips L6X38 T Transworld de Luxe Antoinette radio
foto © United Artists, Danjaq LLC

In de film Diamonds Are Forever (1971), luistert Ernst Stavro Blofeld (Charles Gray) naar een Philips 22RL798 Antoinette Transworld de Luxe radio. De radio is prominent in beeld wanneer Blofeld naar een nieuwsbericht luistert over de nucleaire explosies in North Dakota en Rusland die Blofeld zelf heeft veroorzaakt.

Eerst berichtten wij dat het een L6X38 T betrof, maar het exacte model nummer is 22RL798 (met dank aan Bjern Snelders voor de tip, zie het bericht onderaan deze pagina). De teksten staan bij de 22RL798 onder de 4 draaiknoppen in plaats van er naast, waarbij de onderste knop niet meer de RF-gain is maar de fijnafstemming.

Transworld de Luxe Antoinette radio is geproduceerd door het Nederlandse electronica bedrijf Philips. De radio is 370 x 260 x 120 mm groot, weegt 6 kg, en gebruikt 6 1,5 volt batterijen, en staat op een klein platform waarop de radio kan worden rondgedraaid.

Philips 22RL798 Antoinette Transworld de Luxe radio's zijn nu vrij zeldzaam maar zijn soms te vinden op eBay.

Blofeld heeft blijkbaar een voorkeur voor Philips electronica, aangezien hij ook een Philips N2205 cassette recorder met Philips C90 cassette gebruikt in dezelfde film.

Bond Lifestyle neemt diverse producten van Philips onder de loep ter ere van de lancering van de Nederlandstalige Bond Lifestyle website.

Product Code: 
vi014

Orlebar Brown

Add new comment