Search form

Orlebar Brown Contest

Pruva Regina yacht

Het jacht Regina van Pruva
Het jacht Regina van Pruva
foto © Pruva Yachting
foto © United Artists, Danjaq LLC, Columbia Pictures
James Bond en Severine op het voordek van het jacht Regina
foto © United Artists, Danjaq LLC, Columbia Pictures

foto © Pruva Yachting
Bond en Severine spreken met elkaar op het voordek van het jacht
foto © Pruva Yachting

In de film SkyFall (2012) varen James Bond (Daniel Craig) en Severine (Bérénce Marlohe) op het jacht Regina van Pruva Yachting. De scènes zijn gefilmd in de wateren rond Turkije. In de film wordt het schip de 'Chimaera' genoemd. Het schip is in werkelijkheid het 56 m metende zeiljacht Regina, dat in 2011 te water werd gelaten door Pruva Yachting.

Het jacht, van het schoener-type, is gebouwd in Bodrum in Turkije. Het is een modern, snel super-schoenerjacht, maar klassiek van ontwerp. De statiehutten hebben een afzonderlijke kleedkamer en zijn voorzien van satelliet-tv en muzieksystemen. Aan iedere detail is gedacht ten behoeve van de gebruikers - de andere drie gastenhutten zijn al even luxueus als de statiehutten. De grote salon en de ruime dekken zijn ideaal om belangrijke gasten als Bond en Severine te ontvangen.

Voor € 90.000 per week kun je dit jacht charteren. Je krijgt daar wel een centraal remote control systeem voor, waarmee je zowel muziek als televisie op het hele schip kunt bedienen, plus een collectie waterspeeltjes en recreatieve parafernalia, zoals een Zodiac rubberboot met 115 pk motor, een driepersoons Waverunner (waterscooter), twee zee-kajaks, Ringo, waterski's en wakeboard. Precies het soort spullen waar Bond zo van houdt!

Op dit moment is het bekroonde jacht Regina te koop voor de somma van 9 miljoen euro. Neem hiervoor contact op met Pruva Yachting of Fraser Yachts voor meer informatie. Download de specificaties van de Regina hier (PDF).

Sinds Ottomaanse tijden is de kunst van het schepen bouwen in Turkije van generatie op generatie doorgegeven. Bodrum staat inmiddels wereldwijd bekend om de hoge kwaliteit en het vakmanschap van de traditioneel gelijnde 'gulets'. Deze 56 m metende schoener geeft cruisen een nieuwe dimensie - een traditionele beleving in combinatie met een niveau van luxe dat veeleisende klanten verwachten.

Je kunt een prachtige virtuele wandeling over het hele jacht maken op de Regina website; en bekijk een paar seconden film van het jacht op deze video.

Product Code: 
au033

NPeal sweater

Add new comment